De opvang

7 810 11

Wie ben ik?

Ik ben Marijke en ben 26 jaar. Ik ben dierenartsassistente bij dierenartspraktijk noord-west Friesland in Franeker.

Ik ben op mijn twaalfde al begonnen met de konijnenopvang. Konijnen zijn echt mijn passie.
Wat begonnen is met het opvangen van één konijntje is in de loop der tijd uitgegroeid tot een opvang waar ik momenteel 40 tot 50 konijnen kan onderbrengen.

De opvang

In de zomer 2015 is het hele hok omgebouwd tot opvang, dit hok is toen gelijktijdig ook geïsoleerd. Deze isolatie is aangebracht om te zorgen dat de vorst buiten blijft in de winter, maar zorgt tegelijkertijd er ook voor dat het zomers koel blijft.

De konijnen die binnen komen worden eerst gehuisvest in één van de ruime konijnenflats. Dit om goed in te gaten te kunnen houden of ze goed eten en drinken en om te zien of ze verder goed gezond zijn. Als blijkt dat het dier na 2 weken goed eet en goed gezond is wordt er gekeken naar een mogelijkheid om het dier in één van de groepshokken te huisvesten. Konijnen die samen binnenkomen worden ook altijd samen in de flat en na een paar weken in een nieuwe groep ondergebracht.

De bedoeling is om de konijnen weer zo snel mogelijk te herplaatsen, maar de konijnen worden niet zo maar herplaatst. Er word gekeken naar karakter het karakter van het konijnen en wat het specifieke dier nodig heeft. Een konijn dat niet van aandacht houd wordt bijvoorbeeld niet in een gezin met kleine kinderen herplaatst.

Bij het herplaatsen word dus gekeken naar wat bij de nieuwe eigenaar past en wat goed bij het konijn past.
Ook worden konijnen NOOIT alleen herplaatst. Konijnen zijn namelijk groepsdieren. Eén konijn is geen konijn.
Wel is het mogelijk om een konijn van ons aan uw eigen konijn(en) te koppelen.